Sådan kører du sikkert med hestetrailer

Udsyn:  Se og bliv set. Det er vigtigt at have fuldt udsyn, mens du kører med hestetraileren. Juster spejlene, så du kan se bagenden af traileren og tjek ofte, mens du kører. Det kan være en god ide at anskaffe spejlforlængere eller ”fiskeøje” spejle til vognen, så du har det bedst mulige overblik over, hvad der foregår bag dig.

Kør med kortlys, også om dagen, så andre bilister tydeligt kan se dig.  Kronborg Trailere er udstyret med bremselys, der sidder højt bag på traileren, så flere bilister kan se, når du bremser, og har masser af tid til at reagere.

På vejen: Det første, du skal vide, om at køre med hestetrailer fra Kronborg. Der er enorm forskel på at køre rundt i en lille sportsvogn og en køre med trailer.  Sørge for ekstra bremseafstand for at kompensere for den ekstra vægt af traileren, der skubber på trækkøretøjet. Giv dig også ekstra god tid til at nå op på fuld hastighed, når du kører ind på motorvejen eller trækker ud på en vej, af hensyn til din langsommere acceleration.

Læg mærke til hjulsporene fra din trailer, så du har en ide om, hvor nært dens spor følge trækkøretøjets. Tag større sving for at komme uden om forhindringer. Brug så lavere gear til at køre op og ned ad stejle bakker. Undgå at parkere på en skråning, men hvis det er nødvendigt, skal du bruge bremseklodser for ekstra sikkerhed.

Kør fornuftigt ved at holde dig på en sikker hastighed for de aktuelle vejrforhold. Lad dig ikke chikanere til at køre hurtigere af folk bag dig. Hvis der danner sig en lang kø, skal du finde et sikkert sted at trække ind til siden, så bilerne kan overhale dig.  Brad tilføjer, “Hestetrailere er udstyret med trailerdæk, der er designeret “ST”, som står for “specialtrailer”. De fleste er beregnet til en maksimal hastighed på 105 km/t på motorvejen.”

Sørg for at vide, hvordan du klarer slinger i traileren. For det første skulle en velbygget trailer (med akslerne på rette sted) bag et ordentligt udstyret trækkøretøj ikke slingre så meget, at det er nødvendigt at gøre noget ved det.

Men hvis du kommer i den uheldige situation, at traileren slingrer, skal du tage foden af speederen for at sætte farten ned, så traileren holder op med at slingre. Hvis der er meget slinger, skal du bruge trailerhåndbremsen i trækkøretøjet til at sætte farten ned og bringe vognen til et stop. Inertien af trækkøretøjets fremadrettede bevægelse mod trailerbremsernes forsøg på at standse bør bringe dig ud af slinger, når du bruger bremsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *