SIKKERHEDSTIPS TIL LEGEPLADSEN

Image result for playground

Hold øje med børnene, når de bruger legestativerne

 1. Du skal aktivt holde øje med børnene på legepladsen. Det bliver ikke svært – de plager dig sikkert alligevel om at se på dem, når de klatrer, hopper og gynger.
 2. Tjek de legepladser, hvor dine børn leger. Se efter farer, såsom rustne eller beskadigede stativer og farlige overflader. Anmeld alle farer til skolen eller den lokale myndighed, legepladsen sorterer under.
 3. Lær børn, at det kan være farligt at skubbe, puffe eller mase på legepladsen.
 4. Klæd dem hensigtsmæssigt til legepladsen. Fjern halskæder, tasker, tørklæder eller tøj med løbesnore, der kan sidde fast i legestativerne og kvæle barnet. Selv hjelme kan være farlige på legepladsen, så gem dem til cyklerne.
 5. Små børn leger anderledes end store børn. Det er vigtigt at is have et separat legeområde til børn under 5.

Vælg det rigtige legeområde baseret på dit barns alder

 1. Sørg for, at børn bruger alderssvarende legestativer. Der bør være velholdte separate legeområder for børn under 5.
 2. For småbørn, der er ved at lære at gå, bør legeområdet have overflader, der er jævne og lette at gå på.
 3. Hvis dit barn har er rimeligt god til at løfte hovedet og kan sidde op med støtte (som regel omkring 9-måneders alderen), kan du prøve babygyngerne (bøtte-facon).

Sørg for, at der er sikre overflader under og omkring legestativerne

 1. Undgå legepladser med overflader, der ikke er stødabsorberende, såsom asfalt, cement, græs, jord eller grus.
 2. Anbefalede overfladematerialer omfatter: sand, perlesten, træspåner, strøelsesmaterialer og gummitrævler. Gummimåtter, syntetisk græs og andre kunstmaterialer er også sikre overflader og kræver mindre vedligeholdelse.
 3. Overfladematerialet skal være mindst 36 cm dybt og strække sig mindst 2 meter i alle retninger omkring legestativerne. Afhængigt af højden på stativerne kan det være nødvendigt at overfladen går længere ud end 2 meter.
 4. For gynger skal du sørge for, at overfladerne både fortil og bagtil strækker sig dobbelt så langt, som gyngen er høj. Så hvis toppen af gyngestativet er 3 meter højt, skal overfladen nå ud til 3 meter.

Sørg for at legepladser inspiceres og vedligeholdes af kvalificerede personer

 1. Tjek med skolen og børnehaven for at sikre dig, at de har aldersvarende legepladser med velholdte legestativer.
 2. Hvis der er eventuelle farer på offentlige legepladser eller legestativer i baggrunden, skal du indgive rapport om det med det samme og ikke lade børn bruge udstyret til det er sikkert.
 3. Meld alle sikkerhedsfarer til den organisation, der har ansvar for stedet (f.eks. skole, parkoverseere eller byrådet).

Information provided by Uniqa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *