Ildsted eller terrassevarmer

Hvis du overvejer udendørs opvarmning, for eksempel i baghaven, er der to alternativer til, hvordan du kan gøre det. Der er terrassevarmere eller ildsteder, og de har hver især deres egne fordele og ulemper, og du bør tage dig god tid til at overveje disse fordele og ulemper meget omhyggeligt, inden du træffer en endelig beslutning.

Image result for patio heater

Fordele og ulemper ved ildsteder

Hvad ildsteder angår, vil det måske overraske dig, at der er en række forskellige muligheder at vælge imellem. Faktisk er der stort set fire slags ildsteder, man kan købe, og disse er rustfrit stål, bålborde, kobber, og endelig gasdrevne. Ildsteder af rustfrit stål er fremragende til dem, der gerne vil have en stil, der er lidt mere moderne og ser smartere ud.

Et bålbord er et stort bord, hvor ildstedet er placeret i midten, så alle kan nyde godt af varmen fra ilden. Et karformet kobber ildsted er endnu en populær stil og med det følger den ekstra fordel at den kan bruges til flere formål, da man i sommervarmen kan fylde det med is og bruge det til at holde drikkevarer kolde. Gas ildsteder er praktiske, da de kan levere øjeblikkelig varme og ild og er ideelle til dem, der helst ikke vil have besværet med at vente på, at ilden når sin fulde intensitet.

Er karrets størrelse vigtig?

Med ildsteder er det karstørrelsen, det hele drejer sig om, og det kan være en ulempe med ildsteder, da du er nødt til at se efter ild kar omkring 45 til 55 cm, da disse har den rette størrelse for et gennemsnitligt stykke brænde. Hvis du vælger et mindre ild kar, skal du save brændet over, og så får du oven i købet ikke så meget strålevarme fra et mindre ildsted, som du kan forvente af et større. En af de største ulemper ved at eje et ildsted i stedet for en terrassevarmer er, at du er nødt til at tømme ildstedet for aske, og dette kan være lidt af en opgave for at sige det mildt.

Image result for patio heater

Hvad med terrassevarmere?

Det andet valg, når det gælder udendørs varmeapparater, fås i form af terrassevarmer. De er primært designet til nem og sikker brug, og de fås hovedsaligt i to varianter, gasdrevet og elektricitetsdrevet. Gasdrevne terrassevarmere kan køre på gas fra hovedforsyningen eller på flaskegas. Gasdrevne terrassevarmere er som regel fritstående, mens elektriske terrassevarmere enten kan enten være fritstående eller monteret på en væg eller et loft.

Hvis du gerne vil opvarme et mindre område, kan du også købe terrassevarmere til bordbrug, og disse er ideelle, da de også er nemme at flytte med og mindre påtrængende end de større og fritstående af slagsen. For alle de forskellige slags, undtagen de vægmonterede versioner, skal du sørge for, at din terrassevarmer er udstyret med en sikkerhedsafbryder, der slukker for varmen, hvis den vælter.

Når man sammenligner terrassevarmere med ildsted, ville jeg vælge terrassevarmeren fra SolaMagic, og dette er fordi de er sikrere, nemmere at flytte med, kræver mindre rengøring, og giver mere værdi for pengene end et ildsted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *